Klubben startede i 2006, da vi mente, at der var behov for et alternativ til de allerede eksisterende udbud af hundetræning. Vi lægger vægt på hundens behov, både mentalt og fysisk. Selvom vi hedder SoftAgilityKlubben, betyder det ikke, at vi kun træner Soft Agility. Faktisk er det blot en lille del af, hvad vi tilbyder i klubben. Vi træner også lydighed, kropskontrol, hundesprog og -signaler samt rally.

Når man begynder, kan man ikke forvente at komme til at dyrke Soft Agility, før man har lært en masse om kontakt og samarbejde mellem hund og fører. Før dette er på plads, er det simpelthen uforsvarligt at dyrke agility. Der går som regel en sæson, før vi mener, at de basale ting er på plads, så man kan starte på agility. Med de basale ting mener vi, at de sociale færdigheder skal være på plads, og at man forstår sin hund og kan læse, hvornår den har behov for pause, og er i stand til at læse dens signaler så godt, at eventuelle konflikter med andre hunde kan forudses og løses, før det når til mere end signaler.