Soft Agility Klubben er for dem, der ønsker forskellige facetter i træningen. Her træner vi ikke for at kunne gøre os i konkurrencer, men for at blive bedre til at forstå vores hund og få et godt samarbejde i dagligdagen.

Klubben har sit udspring fra agility, deraf navnet. Men i dag træner vi primært på hundesprog og signaler, hundemøder, kontaktøvelser og kropskontrol, men agility er stadig på programmet i den udgave, som tager hensyn til hunden. Klubbens medlemmer er selv med til at foreslå træningsemner, og klubben er derfor et fællesskab med hunden som omdrejningspunkt.

Træningstimen
En træningstime på hyggeholdet kan eksempelvis starte med kontaktøvelser. Vi lægger vægt på at lære at se på hundens signaler, hvornår den har brug for en pause. Den efterfølgende træning vil skifte fra gang til gang, afbrudt af en kaffepause undervejs.

Vi træner hundemøder, hvor to parter mødes, som man gør det hver dag på sin gåtur. Vi ser her på de enkelte hundes signaler og gennemgår alle hunde og ejere to og to, så alle får muligheden for at se de signaler, der kommer fra de enkelte hunde. I klubben har vi stor fokus på indkald, som vi træner i mange situationer, også med forstyrrelser. Et godt indkald kan nemlig betyde liv eller død for hunden.

Kropskontrol er ny, sjov træning for hunden, hvor den får styrket sin balance og bevægelighed med effekt også af den mentale balance. Vi øver på forskellige redskaber, og det er både for de unge og de ældre hunde.

Gæstetrænere og træningsgåture
I løbet af en sæson på hyggeholdet har vi 1-2 gæstetrænere, der vil give medlemmerne introduktion til andre træningsformer, f.eks. tricks, nosework m.m. Desuden er ca. en gang om måneden en træningsgåtur, hvor vi mødes i en nærliggende skov og bruger de ting, vi har lært på pladsen ved bl.a. hundemøder.

Nye medlemmer
Nye medlemmer introduceres gradvist ind på holdet, og der tages hele tiden hensyn til, hvor langt den enkelte er i sin træning.

Hunde med udfordringer
Vi har stor succes med hunde, der har haft dårlige oplevelser, og derfor er blevet nervøse eller har udviklet en dårlig vane. Det samme gælder stressede hunde, som f.eks. gør udfald mod andre hunde på gåturen. I begge tilfælde går vi langsomt frem, og gradvist vænner hunden sig til at være på banen. Der tages hensyn fra de øvrige medlemmer, så hund og fører ikke presses til noget, de ikke er klar til.

Af samme årsag er der ikke ’fri leg’ på banen. Målet er, at alle hunde udelukkende får gode oplevelser på banen, så evt. dårlige oplevelser kan rettes op igen.

Brug banen
Medlemmer har fri adgang til vores træningsbane, når den ikke benyttes af andre, både til træning og til kontrolleret hundeleg med klubbens øvrige medlemmer. Klubbens agilityforhindringer og andet træningsudstyr må benyttes – bare det sættes på plads efter brug.

Praktiske oplysninger
Løbske tæver på banen er op til træneren selv. Kontakt din træner ved en løbsk tæve og de vil vurdere hvordan træning skal forløbe derefter.

Til træningen anvendes halsbånd eller sele og snor på hunden, aldrig kæde-/kvælerhalsbånd og flexline.

Yderligere har vi et samarbejde med ledmanipulationsekspert Lone Jørgensen, thetouch.dk, som vi henviser til, hvis vi kan se, at hunden ikke er rengående. Det er vigtigt, at hundens fysik er i orden, inden man starter, da hunden ellers kan risikere svære skader.