TRÆNING

Træningssted:
Klubben har egen indhegnet bane lige ved Vedbæk Stadion, Gøngehusvej 27, 2950 Vedbæk.


Træningstid:
Træningstidspunkter ses under "Arrangementer".


Træningen:

For nye medlemmer:

I Softagilityklubben trænes der ikke Softagility hver gang. Klubben har sit udspring fra Agility, men i dag træner vi meget mere hundesprog og –signaler, hundemøder, kontaktøvelser o.lign. Klubbens medlemmer er selv med til at foreslå træningsemner, og klubben er derfor meget mere end blot at gå til træning en gang om ugen med sin hund.

Alle nye medlemmer skal igennem et introkursus. Her er første træningsgang startet, når vi tager hunden ud af bilen. Vi vil gerne opnå at hunden ikke stresser for meget op, og derfor hjælper vi hunden allerede der med at afstresse, så den bedre kan overskue situationen.

Når alle hunde er blevet lidt roligere, laver vi en lille hilseøvelse, hvor vi igen lægger vægt på hundens behov. Her bruger vi løs line og sørger for at gå imellem i stedet for at bruge linen, hvis hundene skulle stresse op igen.

Så tager vi først hundene ind på træningspladsen, og igen skal vi lige have ro på hundene. Det gør vi så med en let massage og derefter udstræk og opvarmning, som vi gennemgår sammen.

Herefter arbejder vi med kontaktøvelser og gennemgår individuelt, hvad der skal arbejdes videre med til næste gang. Vi lægger her vægt på, at alle lærer at se på hundens signaler, hvornår den har brug for en pause. Disse signaler gennemgår vi i fællesskab.

Vi vil også arbejde med hundesprog og signaler og arrangerer hundemøder, hvor to parter mødes, som man ville gøre på en tur i den virkelige verden. Vi ser her på de enkelte hundes signaler og gennemgår alle hunde og ejere to og to, så alle får muligheden for at lære at se, hvilke signaler der kommer fra de enkelte hunde. Det kan være svært at se i starten, og derfor er dette noget, vi bruger meget tid på, så man kan lære at se mere og mere undervejs.

Disse ting gennemgår vi hver gang. Derudover har vi så forskellige andre træningsøvelser, som vi varierer undervisningen med. Dette er bl.a. almene lydighedsøvelser som lineføring, indkald, sit/dæk, søgeøvelser og meget mere.

Vi har også træningsgåture, hvor vi mødes i en nærliggende skov og bruger de ting, vi har lært på pladsen ved bl.a. hundemøder.


Man skal ikke forvente at komme til at dyrke softagility, før man har lært en masse om kontakt og samarbejde mellem hund og fører. Før dette er på plads, er det simpelthen uforsvarligt at dyrke agility. Der går som regel en sæson, før vi mener, at de basale ting er på plads, så man kan starte på agility.

Vi har et krav om, at før man løber agility, skal man have tjekket sin hund hos vores ekspert Lone Jørgensen (The Touch), som er vores ledmanipulator (kiropraktor for hunde) og om nødvendigt af en dyrlæge. Det er vigtigt, at hundens fysik er i orden, inden man starter, da man ellers kan risikere svære skader.

I klubben har vi også forskellige foredrag som faste indlæg. Vi har bl.a. Lone Jørgensen, der holder foredrag om ledmanipulation, hvor alle, der ønsker det, kan få tjekket deres hund efter foredraget. Alle foredrag er åbne for alle og tag gerne gæster med. Man kan se mere under "Arrangementer" på siden.

Desuden har vi forevisninger med forskellige videoer/dvd'er om hundesprog, signaler, ulve mv. Efter dit introkursus vil du frit kunne melde dig til alle de øvrige kursus tilbud, som vi har i klubben. Fx Rally kursus, hundesvømning, softagility m.m.

OBS! Løbske tæver er altid velkomne i klubben. Vi bruger løbske tæver i undervisningen, så alle med hanhunde kan lære at arbejde med hunden, selvom der er løbske tæver i nærheden.

Bemærk, at vi til træningen anvender halsbånd og snor/seler på hunden, aldrig kæde-/kvælerhalsbånd og flexliner!

For øvede medlemmer:

Når man har gennemgået det obligatoriske introduktionskursus, har man som medlem fri adgang til vores træningsbane og klubbens andre fordelagtige kursustilbud og gåture.

Det vil sige, at man kan benytte banen både til træning og til kontrolleret hundeleg med klubbens øvrige medlemmer på flere af ugens dage. Se under kalender. Bemærk, at banen visse dage kan være optaget af diverse andre aktiviteter.

På banen vil der være adgang til diverse agilityforhindringer og andet træningsudstyr, som kan opsættes og fjernes efter brug.

Som oftest vil der være en træner på banen til at besvare eventuelle spørgsmål, der måtte opstå i forbindelse med ens træning, og der vil naturligvis også være adgang til kaffekassen.